Line Toftsø: Tre digte

 
                  *
 
 
 
Når ting tyve tyngde
når luft gør noget
så er det sådan
så er det
mørke der
er mit ansigt
min kind
så er det blødt sådan.
 
 
 
 
                  *
 
 
 
Det blæser mere om natten
som om jeg genkender det

ligesom fælledens huller er udfyldt
med jord eller gips eller hår

blødt stof strøet med blodmel for at holde vildtet væk

og således med retning mod et andet sted
som en afstøbning.
 
 
 
 
                  *
 
 
 
Har
og
har
ikke

imens en  m e s s i n g u g l e f l ø j t e  drejer hovedet og
stirrer forfærdet på mig

den måde hvorpå noget er foret
som noget er.
 
 
 

Vis / skriv kommentar (7)
Kommentér

7 Kommentarer.

 1. umiddelbart: jeg synes, der er en fin.. musikalitet, rytme, materialitet (?) i digtene – som modarbejder noget over-alvorligt, kunstigt som er mest i det sidste digt.

  • Kære Rolf,

   Tak for kommentar. Jeg er ikke helt sikker på, jeg forstår hvad du mener… – og det vil jeg gerne! Så hvis du kan/vil skrive det på en anden måde? Evt til line@nyholm.net

 2. Det første digt er helt, helt fint og tyndt, næsten gennemsigtigt. Også ligetil, men på en urolig måde, tøvende, prøvende, og helt afrundet på en måløs måde? Må have læst det sytten gange nu. Tak.

 3. Noget af det bedste jeg har læst herinde. Men det kan godt være, at det ikke starter revolutioner. Alligevel original kobling af sensibel firsernaturmystikgotik som hos Karen Marie Edelfeldt (og sådan noget er jeg, meget hemmeligt, meget vild med) inklusiv en stærk musiceren, og interesse for hvordan sætninger overhovedet virker, som hos Ursula Andkjær Olsen, og lige antydningen af en Pia Juulsk intelligent fabuleren, et eller andet, older and wiser, i måden at håndtere ting og sætninger. Jeg ved ikke lige hvorfor det skal være 3 damer. Jeg er nok bare dødchauvinistisk.

  • Kære Karin,
   Tusind tak for din kommentar og sikke nogle damer, du trækker frem og jeg vil straks undersøge Karen Marie Edelfeldt, som jeg ikke kender! Tusind tak.

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes af redaktionen før de publiceres.
Du kan skrive med <b>fed</b>, <i>kursiv</i> og indsætte links
<a href="http://www.linkurl.dk">linktekst</a>

Trackbacks og Pingbacks: