Frederik Bjerre Andersen: Appelsin – en monolog


 
 
 

Vis / skriv kommentar (1)
Kommentér

1 Kommentarer.

  1. Jeg har tænkt meget på og over denne video, kan enormt godt lide den, synes at den udvider rammerne for hvad man kan forestille sig at sende til / læse /opleve i Slagtryk. Nogen skrev et sted at teksten bare handler om at spise appelsiner og hvad skal man bruge det til, men jeg synes netop ikke bare den handler om at spise appelsiner. Det handler for mig om strukturen bag, hele det oplevelsesmønster der ligger i noget så banalt som appelsinspisning, som så alligevel er så komplekst og rigt. Man kan sikkert relatere appelsinspisning til andre dele af livet, hvor man benytter sig af samme eller lignende struktur for sin tænkning og oplevelse, men det har jeg ikke behov for – allegorien er unødvendig. Ville måske ikke have været det, hvis jeg kun havde læst teksten. Men de lag der bliver lagt ovenpå den med bevægelse, rum, stemmeføring, temporal inkonsekvens osv gør allegorien, henvisningen til at ‘teksten handler også om alt muligt andet’ unødvendig for mig. Jeg er underholdt.

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes af redaktionen før de publiceres.
Du kan skrive med <b>fed</b>, <i>kursiv</i> og indsætte links
<a href="http://www.linkurl.dk">linktekst</a>