Jacob Rosendal: To transporttekster

Helt uden for sejlplanen

For de ansatte var det en katastrofe
for hende var det (korrekt håndteret) en karrieremulighed,
en færge pløjede igennem kantinen mens hun talte
præcist, professionelt, ordentligt
som den djærve DJØF’er hun var.
 
 
 
 

Sidste tur

Den ofte, men ikke altid, socialdemokratiske skulptur i rundkørsler og tilsvarende lidet rekreative arealer er kunst med et budskab. Det siger kunstneren og borgmesteren. Det kan være pletvist politisk eller et memento mori før afkørslen mod motorvejen. En undersøgelse har vist, at et flertal af trafikanterne forbinder værkerne med regnvejr. Både Statens Kunstfond og Kommunernes Landsforening beklager dette resultat. Men de ved, at kunsten rækker længere end næste budgetår, at regnvejr også er vejr, og at alt er godt, så længe den store plan ikke afsløres: Alle skulpturerne vil på samme tid (under finanslovsforhandlingerne i et givet, men hemmeligt, år) lette fra den danske jordoverflade for at flyve til et sikkert sted, og dermed bringe vidnesbyrd til andre intelligenser og kommende generationer om det ypperste, som velfærdsstaten kunne frembringe.
 
 
 
 

Vis / skriv kommentar (3)
Kommentér

3 Kommentarer.

 1. Hvem ville ikke gerne se når de letter. Ikke mig.
  Tænker at der er Hammerslag samtidig, nok desværre.

 2. Første tekst, første gennemlæsning: Det er, som om den rækkefølge tingene bliver fortalt i er lidt skæv, går lidt skævt ind. Måske som en færge der pløjer gennem min hjernes kantine. Jeg får fornemmelsen af at det er ret sjovt og et ret fint billede, men at jeg griner for sent.

  Anden gennemlæsning: Teksten falder fra hinanden i mine hænder og bliver til enkeltsætninger. Præcist, professionelt, ordentligt. En færge pløjede gennem kantinen mens hun talte. For hende var det. Som den djærve DJØF’er hun var. For de ansatte var det. Korrekt håndteret. En katastrofe. En karrieremulighed. Det virker passende at sætningerne sådan står og flagre-vibrerer.

  Anden tekst: Den er næsten så CarstenRenéNielsensk, at jeg næsten ikke næsten kan forstå, at den ikke er skrevet af Carsten René næsten Nielsen. Nå, nevermind det, det er en charmerende stil og elegant gennemført.

 3. Jacob Rosendal

  Tak for kommentarerne. Jacob, mod Hammerslag er vi mange, der kæmper forgæves. Cecilie, mange tak, jeg er fint tilfreds med, at txt 1 flagrer passende, og mht. CRN er det sørme længe siden, at jeg har læst ham, men han er god, så jeg er glad for sammenligningen.

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes af redaktionen før de publiceres.
Du kan skrive med <b>fed</b>, <i>kursiv</i> og indsætte links
<a href="http://www.linkurl.dk">linktekst</a>