Anders Schmidt Thorsen: To digte

Bænk
 
Vi har haget os fast
med læggene mod
sædets underside.
 
Dit hår sidder
som på en pensel,
og det dunker
i vores røde hoveder
af nedløbet blod.
 
Sådan hænger vi en stund
med spændte muskler
og kigger tomt ned
på nattehimlen.
 
Halvmånen er landet
som en afklippet fingernegl
på et sort
badeværelsesgulv.
 
 
 
 
 
 
Postkasse
 
Ude på fjeldet
står en syv meter høj
lyseblå postkasse.
 
Heldigvis for postbuddet,
der er en almindelig mand,
er der på én af de lyseblå sider
ophængt en postkasse
i almindelig størrelse:
 
»Forsendelserne må ikke
indeholde solsorte«,
har han skrevet på klappen.
 
Den store postkasse
interesserer ham ikke det mindste –
 
han ænser knap
de syngende kommaer
inde bag det galvaniserede stål.
 
 
 

Vis / skriv kommentar (3)
Kommentér

3 Kommentarer.

 1. poul høllund jensen

  Overraskende billeder . Bedst som jeg troede at solsorten var udsolgt som lyrisk størrelse, opstår den med fin originalitet i “Postkasse”. Bedst som jeg troede der ikke kunne pines mere ud af månen, havner den OK på gulvet i et badeværelse i “Bænk”.

 2. Christian de Groot-Poulsen

  Jeg kan virkelig godt lide disse to digte! Faktisk fik jeg lyst til at læse mere, så jeg fandt dine to tidligere bidrag til Slagtryk frem og læste dem igen. Og igen kunne jeg også lide dem! Jeg glæder mig til at læse endnu af dig, så jeg håber ikke, man skal vente et år til – som sidst!

  Specielt:

  “»Forsendelserne må ikke
  indeholde solsorte«,
  har han skrevet på klappen.”

  og:

  “han ænser knap
  de syngende kommaer
  inde bag det galvaniserede stål.”

  går direkte ind i hovedet på mig, og jeg ser det for mit indre blik, og jeg hører det, og jeg er sikker på, at specielt de linjer vender tilbage for mig det næste lange stykke tid!

  Tak! Jeg glæder mig til at læse mere!

 3. Anders Schmidt Thorsen

  Tusind tak for jeres kommentarer!
  Christian, jeg satser bestemt på, at der ikke skal gå et helt år, før jeg udgiver noget igen. Hvis du har lyst, kan du også finde en håndfuld af mine digte i gamle numre af Hvedekorn (2/2006, 4/2008, 2/2011).

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes af redaktionen før de publiceres.
Du kan skrive med <b>fed</b>, <i>kursiv</i> og indsætte links
<a href="http://www.linkurl.dk">linktekst</a>