Line Toftsø: Nye digte

*
Jeg forveksler hele tiden
blød med langsom
begge dele er også så tæt
på huden
når jeg elsker
er jeg så køn
åh så som en kniv
er       du
er et smukt og giftigt
navn.
 
 
  
 
 
*
Øjenlåget sænker sig
alt for sårbart til symmetri
alt for nyt til forår
min mund er et hjerte i dit øre
min vidtåbne mund er
en sol ligesom sol
også er det verbum jeg bruger
når jeg soler dig.
  
 
 
 
 
*
Der er tunger
der ligner tunger
øjne
næb
mund
tungen løsner sig langsomt fra ganen
en lille mørk bølge
der følger indersiden
af kinden op ad muren.
 
 
  
 
 
*
Ansigtsgenkendelsen og
refleksionerne fra et landskab
hvor solen lige akkurat ikke synker
jeg tænker farver
jeg tænker på duens åndedræt
når du siger hår tænker jeg fugl
og på et træ
der langsomt revner.
 
 
 
  
 
*
Jeg elsker at jeg kan se
dine tænder og fingrene
der bevæger sig inde i en mund
munden i nogens ansigt
berører min hud
der kunne være en
hvilken som helst hud
blot er den brændende
følelse min følelse
når
dine hænder.
 
 
 

Vis / skriv kommentar (2)
Kommentér

2 Kommentarer.

  1. Det er så fint. Nye digte hedder det, men jeg kan ikke lade være med at læse det som ét langt digt, der kommer i lidt forskellige humør undervejs. Jeg nyder at læse det som én lang intim proces mellem et jeg og et du – og allermest indeni et jeg, der laver hjerter i det halvhjertelignende øre på et du. Lige nu skinner solen. Jeg glæder mig til at genlæse når det er mørkt og stearinlysene er tændt, for jeg forestiller mig at de to slags lys klæder læsningen på meget forskellige måder.

  2. Morten W. Rasmussen

    Bliver ved med at sidde med en følelse af, at det både er sansningerne som afdækker det her fantastiske sprog og sproget som afdækker de her unikke sansninger. For mig er det digte, som får min verden til at vokse, krølle og knirke lidt. Tak.

Skriv en kommentar

Kommentarer godkendes af redaktionen før de publiceres.
Du kan skrive med <b>fed</b>, <i>kursiv</i> og indsætte links
<a href="http://www.linkurl.dk">linktekst</a>