Alma Winneche: Nu skal jeg ind

new york, new york, der var engang, hvor vi kørte i bus og fik vind i øjnene på vej til storbyen. i dag ramte jeg med bolden, de sagde, jeg er god til at undvige.

har du blødt i dag? vil du være sådan en, som alle kan lide? selvfølgelig har jeg set den film, måske kom jeg til at snakke lidt om de andre. det er så svært at høre efter, når det virkelig gælder. for helvede, det har lige været den første februar, det er det ikke længere, nu er vi flere dage henne.

om jeg er jaloux? det er jeg aldrig, siger jeg. men jeg siger jo så meget. at jeg har årskort til kunstmuseet, at min fremtid er fastlagt. i mit hoved skal vi forvandle os igen og igen, som løven, der bliver til barnet, som kamelen, der bliver til løven. har du tænkt noget skelsættende? sangen skiftede, uden jeg lagde mærke til det, jeg ved ikke præcis, hvad uran bliver til, når den deler sig, det kunne jeg have vidst. måske er det bedre at være blond eller i det mindste at have mørke øjne. studser over det- strudsefjer. sådan sagde jeg en anden gang. en anden gang bliver altid til den sidste gang. og en sidste gang bliver altid til en anden gang.

der er lidt forår i luften, selvom jeg fryser. for evigt er et underligt ord. lyder jeg som et barn. lyder jeg som en, der er træt. det er ikke rigtigt. jeg er først lige vågnet, solen står højt på himlen, det er snart maj måned allerede, om lidt er det oktober. du åbner postkassen, hvad finder du. breve, efterårsblade. du finder i hvert fald aldrig mig. jeg ligner musikken. bussen går. havde helt glemt echo and the bunnymen. nævnte dem engang i dit køkken om natten. havde helt glemt dig, men du eksisterer jo stadig, i det mindste i de ord, som du efterlod. engang skal vi have en drink. det skal ingenting betyde, men vi skal have en drink. du er et stykke kulturhistorie. nogle få skrevne sider, ubesvarede opkald. de fleste busture til dit hjem var gode, det vil jeg give dig. og så videre. til noget andet, bring on the dancing horses. vi snakkede også om døde heste i dag, måske er der alligevel en sammenhæng i det hele. vil ikke rigtigt noget bestemt længere. bare en god dag eller to. bare at være til stede et øjeblik, bare det at tænke: her var jeg. røde sko, du åbner døren for mig, det blæser, men nu skal jeg ind.

 

Flere bidrag