Program for Slagtryk Festival 2013

af My Buemann

Velkommen til Slagtryk Festival


Slagtryks første festival afholdes på CaféTeatret og publikum vil kunne opleve oplæsning af lyrik og prosa, performances, videofremvisninger og litteratur tilsat musik fordelt på i alt tre scener. Derudover vil der også være interviews af forfattere publiceret i Slagtryk samt paneldebat om fremtidens udfordringer for forfattere.

Mirian Due

Mirian Due – Caféscenen, kl 16:30


Mirian Due, elev på Forfatterskolen, har bidraget til forskellige tidsskrifter og antologier, senest den nordiske poesiantologi “Förlåt, förlåt förlåt” fra det svenske forlag Under, modtog Slagtryks kvartalshonorar i 2011. Mirian vil læse nye digte op på festivalen.

af Rune Kjær Rasmussen

Rune Kjær Rasmussen – Caféscenen, kl 16:30


Oplæsning af digte fra “I en sort sofa i skoven” og andre digte.

Tina My Ljørring Pedersen

Tina My Ljørring Pedersen – Caféscenen, kl 16:30


Tina læser op af en novelle, der i sin opbrudte form arbejder med en persons bevidstheds-grød: minder, sansninger og forestillinger.

af Yong Sun Gullach

Yong Sun Gullach – Kælderscenen, kl 16:45


Yong Sun Gullach fremviser 3 engelsksprogede poesifilm hver af en varighed på ca. 3 minutter. “Once” og “Hopscotch” indgår i et større tema om moderrelationer, mens “Afterlife of a mermaid” er et poetisk forslag til hvad der emotionelt sker for HC Andersens lille havfrue, i det øjeblik hun forvandles til havskum.

Thorkil Jacobsen med blues band

Thorkil Jacobsen med blues band – Store scene, kl 17:00


Thorkil Jacobsen er digter, dramatiker og tidligere dansk og europæisk mester i poetry slam. Denne aften lader han et bluesband skabe stemningen og vælger digte og poetry slam-tekster ud fra musikken.

Louise Haugaard Jørgensen

Louise Haugaard Jørgensen – Kælderscenen, kl 17:15


Fremvisning af to videoer: “Der er to muligheder” er sammenbrudt argumentation, der gradvist undergraver titlens løfte om et trygt valg mellem polerne i et binært modsætningspar. “Lommen” er en undersøgelse af teksturen i en handlingsløs drøm.

Eva Obelitz Rode

Interview ved Eva Obelitz Rode – Caféscenen, kl 17:30


Slagtryk redaktør Eva Obelitz Rode interviewer Filip Granlie, Mirian Due og Bue P Peitersen om proces, inspiration og forhindringer.

Poul Lynggaard Damgaard

Poul Lynggaard Damgaard – Store scene, kl 17:45


Byens og sindets drømmebilleder. Digtene indeholder fragmentariske billeder, der indrammer forskellige følelser.

Niels Henning Falk Jensby

Niels Henning Falk Jensby – Store scene, kl 17:45


“Jeg er ærligt talt ikke sikker på hvad jeg vil læse op endnu. Det bliver højst sandsynligt noget om selvdestruktion eller grænseoverskridelse eller noget helt tredje.”

Nanna Storr-Hansen

Nanna Storr-Hansen – Store scene, kl 17:45


Tilsyneladende traditionelle digte om et du og et jeg, om rum og om en enkelt fiskebowle.

Louise Kristensen

Louise Kristensen – Store scene, kl 17:45


Født og opvokset i Himmerland. Debuterede 2012 med “Syltede små skorpioner” på Jorinde & Joringel. Dagens oplæsning vil tage udgangspunkt i temaet ‘usynlige venner og andre ting der gør hverdagen lidt sjovere’.

Johannes Bech Dalsgaard

Johannes Bech Dalsgaard – Kælderscenen, kl 18:00


Ved hjælp af videoprojektioner, dobbelteksponeringer, billedstøj og recitation pilles den menneskelige skikkelse fra hinanden og sættes sammen igen på nye, grusomme måder.

Marie Louise Tüxen

Marie Louise Tüxen – Caféscenen, kl 18:30


Tre ultrakorte tekster læses op: Sofa + Updaten + De andre har ikke fået noget inden for Vesten (dette er lige nu min yndlingstitel). Herefter: To tekster synges tilsat guitar og cup-rytme mellemspil: Trevlet svin / Kommer tyskerne + Gips

Anna Møller

Anna Møller – Caféscenen, kl 18:45


Anna Møller læser fra det sted, hvor vores hovedperson Bjørn midt i en specialekrise er startet på et kreativt skrivekursus hos en på samme tid teatralsk og uimponeret skrivelærer.

Isidora Cale

Isidora Cale – Caféscenen, kl 18:45


Isidora Cale læser op fra en tekst om sine møder med bjergene i Montenegro i september.

Sternberg

Sternberg – Caféscenen, kl 18:45


Sternberg læser op af ‘Et punkt overrendt af ingenting’ (Øverste kirurgiske).

Noa Kjærsgaard Hansen & Lil Wachmann

Noa Kjærsgaard Hansen & Lil Wachmann – Kælderscenen, kl 18:45


Et videoværk, der vil prøve at gøre lytte-oplevelsen lige så intens og autentisk, som havde det været en almindelig oplæsning. Værket tager udgangspunkt i Noas kommende udgivelse på Weltscherz.

OLDFUX

OLDFUX – Store scene, kl 19:00


Den nyligt opståede trio OLDFUX består af en trommeslager, en psykolog in spe og en snedkerlærling. Sebastian Garst Kropp (piano/Rhodes), Nilus Dahlerup (bas) og Hasse Bruun (trommer), snedkerer beats til din psyke, så unoder og klang hvirvler i luften. På festivalen møder musik og litteratur hinanden, hvor OLDFUX improviserer over oplæsning af Cathrine Thordal Voss, Lars Emil Foder og Ditte Holm Bro.

Louise Juhl Dalsgaard

Louise Juhl Dalsgaard – Kælderscenen, kl 19:30


Værket ‘Om arktiske Heste’ er en rejse på menneskeryg gennem landskaber af lyd, farver og ord, begået af Louise Juhl – “Jeg ånder dig som en våge i vandet; et bundløst hul du må lystre”.

Bue P Peitersen

Bue P Peitersen – Caféscenen, kl 19:45


“At løftes højt højt op / som en hawk her i sneen / og bumpe lige ned / i olietønden / med en gylden knap i panden / plus 501 Five-pockets viftende om mine ører.” Bue P. Peitersen læser op fra sin nye digtsamling JUICE, der netop er udkommet på forlaget Kronstork.

Anne Sophie B. Mortensen

Anne Sophie B. Mortensen – Caféscenen, kl 19:45


Et kludetæppe af korte tekster om et barndomshjem og bevægelsen ud af samme.

Susanne Cromwell

Susanne Cromwell – Caféscenen, kl 19:45


Hvis man siger ja, kommer man til at mærke at dette ja muliggør og fremkalder et efterfølgende ja i det følgende nu. Susanne læser fra sin seneste udgivelse.

Cilla Leitao

Cilla Leitao – Kælderscenen, kl 20:15


Cilla Leitao fra Det Jydske Kunstakademi fremfører tekstperformancen “Små dyr”.

Cecilie Lolk Hjort

Cecilie Lolk Hjort – Store scene, kl 20:30


‘Charlie’ er en oplæsningsperformance særligt lavet til scenen. Ordene spænder fra anekdoter til digte og kredser bl.a. om, hvordan navnet Charlie synes at gå igen i problematikker om medfølelse, kollektiv identitet og selektiv sociopati.

Mads Kjeldgaard

Interview ved Mads Kjeldgaard – Caféscenen, kl 20:45


Journalist Mads Kjeldgaard interviewer Caspar Eric Christensen og Noa Kjærsgaard Hansen.

Frank Langmack

Frank Langmack – Kælderscenen, kl 21:15


Frank Langmack leverer live spoken word-soundtrack til Per Højholt-filmen ET KVARTER. Etniske instrumenter, stemmens facetter og en guitars forvrængninger bærer lytteren gennem værket sammen med radioæter og en russisk videnskabsmand, der giver os forklaringen på moderen af alle naturfænomener.

Nær Bagsiden

Nær Bagsiden (Filip Granlie og Bjørn Friis Thomsen) – Store scene, kl 21:30


Digtermakkerne Bjørn Friis Thomsen og Filip Granlie står bag nær bagsiden, som på scenen udmærker sig ved gensidigt refererende, stramt komponerede, løst leverede paralleloplæsninger om hvilke det er blevet skrevet: “De mødes af et jubelbrøl der er en rockfestival værdigt” og “godt nok tørt – ikke dårligt, bare tørt”.

Mette Østgaard Henriksen

Mette Østgaard Henriksen – Caféscenen, kl 21:45


“Måske lægger jeg op til fællessang med et par sange fra min digtsamling, eller læser højt af noget nyt.”

Julie Sten-Knudsen

Julie Sten-Knudsen – Caféscenen, kl 21:45


Julie Sten-Knudsen læser op af digtsamlingen Atlanterhavet vokser der udkommer på Gyldendal den 18. oktober.

Ida Marie Hede

Ida Marie Hede – Caféscenen, kl 21:45


Ida Marie Hede har udgivet ‘Det kemiske bryllup’ og ‘Kollektive læseformer’ (med Amalie Smith) i 2013. I aften læser Ida Marie fra et nyt manuskript og viser en billedside skabt af Signe Schmidt Kjølner Hansen.

Claus Ankersen

Claus Ankersen – Kælderscenen, kl 22:15


Claus Ankersen er blevet kaldt ‘Det talte ords bagmand’. Han er en showman og lukker Kælderscenen på behørig vis, når han spørger publikum: Skal det være kærlighed eller r/evolution? Ankersen har optrådt i 16 lande og er oversat til fem sprog.

K-R-E-A

K-R-E-A – Store scene, kl 22:30


Kim Elgaard Andersen læser op af skriveværkstedet K-R-E-A’s nyligt udgivne e-bog, Frilandsmuseum, og lægger lidt lydspor på. Frilandsmuseum er en fri fortolkning af dagens arbejdsmarked skrevet af en flok pensionerede zoo-chimpanser.

Mads Wæhrens

Mads Wæhrens – Caféscenen, kl 22:45


Mads Wæhrens afslutter aftenen med nye sange. Mads Wæhrens er på elguitar, beats og vokal og ledsages af Sanne Dasseville på støj, elektronik, kor og ukulele samt Jeppe Højgaard på keys, klarinet og måske saxofon.

Etc. and the Madness

Etc. and the Madness – Store scene, hele dagen


Installation på Store scene.