Slagtryk - tidsskrift for digte og kortprosa - Festival Program 12. oktober, 2013

Velkommen til Slagtryk Festival

16:00 til 24:00 af My Buemann
Slagtryks første festival afholdes på CaféTeatret og publikum vil kunne opleve oplæsning af lyrik og prosa, performances, videofremvisninger og litteratur tilsat musik fordelt på i alt tre scener. Derudover vil der også være interviews af forfattere publiceret i Slagtryk samt paneldebat om fremtidens udfordringer for forfattere.

Mirian Due

Caféscenen, kl 16:30 Mirian Due
Mirian Due, elev på Forfatterskolen, har bidraget til forskellige tidsskrifter og antologier, senest den nordiske poesiantologi "Förlåt, förlåt förlåt" fra det svenske forlag Under, modtog Slagtryks kvartalshonorar i 2011. Mirian vil læse nye digte op på festivalen.

Rune Kjær Rasmussen

Caféscenen, kl 16:30 Rune Kjær Rasmussen
Oplæsning af digte fra "I en sort sofa i skoven" og andre digte.

Tina My Ljørring Pedersen

Caféscenen, kl 16:30 Tina My Ljørring Pedersen
Tina læser op af en novelle, der i sin opbrudte form arbejder med en persons bevidstheds-grød: minder, sansninger og forestillinger.

Yong Sun Gullach

Kælderscenen, kl 16:45 Yong Sun Gullach
Yong Sun Gullach fremviser 3 engelsksprogede poesifilm hver af en varighed på ca. 3 minutter. "Once" og "Hopscotch" indgår i et større tema om moderrelationer, mens "Afterlife of a mermaid" er et poetisk forslag til hvad der emotionelt sker for HC Andersens lille havfrue, i det øjeblik hun forvandles til havskum.

Thorkil Jacobsen med blues band

Store scene, kl 17:00 Thorkil Jacobsen
Thorkil Jacobsen er digter, dramatiker og tidligere dansk og europæisk mester i poetry slam. Denne aften lader han et bluesband skabe stemningen og vælger digte og poetry slam-tekster ud fra musikken.

Louise Haugaard Jørgensen

Kælderscenen, kl 17:15 Louise Haugaard Jørgensen
Fremvisning af to videoer: "Der er to muligheder" er sammenbrudt argumentation, der gradvist undergraver titlens løfte om et trygt valg mellem polerne i et binært modsætningspar. "Lommen" er en undersøgelse af teksturen i en handlingsløs drøm.

Interview ved Eva Obelitz Rode

Caféscenen, kl 17:30 Eva Obelitz Rode
Slagtryk redaktør Eva Obelitz Rode interviewer Mirian Due, Bue P Peitersen og Filip Granlie om proces, inspiration og forhindringer.

Poul Lynggaard Damgaard

Store scene, kl 17:45 Poul Lynggaard Damgaard
Byens og sindets drømmebilleder. Digtene indeholder fragmentariske billeder, der indrammer forskellige følelser.

Niels Henning Falk Jensby

Store scene, kl 17:45 Niels Henning Falk Jensby
"Jeg er ærligt talt ikke sikker på hvad jeg vil læse op endnu. Det bliver højst sandsynligt noget om selvdestruktion eller grænseoverskridelse eller noget helt tredje."

Nanna Storr-Hansen

Store scene, kl 17:45 Nanna Storr-Hansen
Tilsyneladende traditionelle digte om et du og et jeg, om rum og om en enkelt fiskebowle.

Louise Kristensen

Store scene, kl 17:45 Louise Kristensen
Født og opvokset i Himmerland. Debuterede 2012 med "Syltede små skorpioner" på Jorinde & Joringel. Dagens oplæsning vil tage udgangspunkt i temaet 'usynlige venner og andre ting der gør hverdagen lidt sjovere'.

Johannes Bech Dalsgaard

Kælderscenen, kl 18:00 Johannes Bech Dalsgaard
Ved hjælp af videoprojektioner, dobbelteksponeringer, billedstøj og recitation pilles den menneskelige skikkelse fra hinanden og sættes sammen igen på nye, grusomme måder.

Marie Louise Tüxen

Caféscenen, kl 18:30 Marie Louise Tüxen
Tre ultrakorte tekster læses op: Sofa + Updaten + De andre har ikke fået noget inden for Vesten (dette er lige nu min yndlingstitel). Herefter: To tekster synges tilsat guitar og cup-rytme mellemspil: Trevlet svin / Kommer tyskerne + Gips

Anna Møller

Caféscenen, kl 18:45 Anna Møller
Anna Møller læser fra det sted, hvor vores hovedperson Bjørn midt i en specialekrise er startet på et kreativt skrivekursus hos en på samme tid teatralsk og uimponeret skrivelærer..

Isidora Cale

Caféscenen, kl 18:45 Isidora Cale
Isidora Cale læser op fra en tekst om sine møder med bjergene i Montenegro i september.

Sternberg

Caféscenen, kl 18:45 Sternberg
Sternberg læser op af 'Et punkt overrendt af ingenting' (Øverste kirurgiske).

Noa Kjærsgaard Hansen & Lil Wachmann

Kælderscenen, kl 18:45 Noa Kjærsgaard Hansen & Lil Wachmann
Et videoværk, der vil prøve at gøre lytte-oplevelsen lige så intens og autentisk, som havde det været en almindelig oplæsning. Værket tager udgangspunkt i Noas kommende udgivelse på Weltscherz.

OLDFUX

Store scene, kl 19:00 OLDFUX
Den nyligt opståede trio OLDFUX består af en trommeslager, en psykolog in spe og en snedkerlærling. Sebastian Garst Kropp (piano/Rhodes), Nilus Dahlerup (bas) og Hasse Bruun (trommer), snedkerer beats til din psyke, så unoder og klang hvirvler i luften. På festivalen møder musik og litteratur hinanden, hvor OLDFUX improviserer over oplæsning af Cathrine Thordal Voss, Lars Emil Foder og Ditte Holm Bro.

Louise Juhl Dalsgaard

Kælderscenen, kl 19:30 Louise Juhl Dalsgaard
Værket 'Om arktiske Heste' er en rejse på menneskeryg gennem landskaber af lyd, farver og ord, begået af Louise Juhl - "Jeg ånder dig som en våge i vandet; et bundløst hul du må lystre".

Bue P Peitersen

Caféscenen, kl 19:45 Bue P Peitersen
"At løftes højt højt op / som en hawk her i sneen / og bumpe lige ned / i olietønden / med en gylden knap i panden / plus 501 Five-pockets viftende om mine ører." Bue P. Peitersen læser op fra sin nye digtsamling JUICE, der netop er udkommet på forlaget Kronstork.

Anne Sophie B. Mortensen

Caféscenen, kl 19:45 Anne Sophie B. Mortensen
Et kludetæppe af korte tekster om et barndomshjem og bevægelsen ud af samme.

Susanne Cromwell

Caféscenen, kl 19:45 Susanne Cromwell
Hvis man siger ja, kommer man til at mærke at dette ja muliggør og fremkalder et efterfølgende ja i det følgende nu. Susanne læser fra sin seneste udgivelse.

Cilla Leitao

Kælderscenen, kl 20:15 Cilla Leitao
Cilla Leitao fra Det Jydske Kunstakademi fremfører tekstperformancen "Små dyr".

Cecilie Lolk Hjort

Store scene, kl 20:30 Cecilie Lolk Hjort
'Charlie' er en oplæsningsperformance særligt lavet til scenen. Ordene spænder fra anekdoter til digte og kredser bl.a. om, hvordan navnet Charlie synes at gå igen i problematikker om medfølelse, kollektiv identitet og selektiv sociopati.

Interview ved Mads Kjeldgaard

Caféscenen, kl 20:45 Mads Kjeldgaard
Journalist Mads Kjeldgaard interviewer Caspar Eric Christensen og Noa Kjærsgaard Hansen.

Frank Langmack

Kælderscenen, kl 21:15 Frank Langmack
Frank Langmack leverer live spoken word-soundtrack til Per Højholt-filmen ET KVARTER. Etniske instrumenter, stemmens facetter og en guitars forvrængninger bærer lytteren gennem værket sammen med radioæter og en russisk videnskabsmand, der giver os forklaringen på moderen af alle naturfænomener.

Nær Bagsiden (Filip Granlie og Bjørn Friis Thomsen)

Store scene, kl 21:30 Nær Bagsiden (Filip Granlie og Bjørn Friis Thomsen)
Digtermakkerne Bjørn Friis Thomsen og Filip Granlie står bag nær bagsiden, som på scenen udmærker sig ved gensidigt refererende, stramt komponerede, løst leverede paralleloplæsninger om hvilke det er blevet skrevet: "De mødes af et jubelbrøl der er en rockfestival værdigt" og "godt nok tørt - ikke dårligt, bare tørt".

Mette Østgaard Henriksen

Caféscenen, kl 21:45 Mette Østgaard Henriksen
"Måske lægger jeg op til fællessang med et par sange fra min digtsamling, eller læser højt af noget nyt."

Julie Sten-Knudsen

Caféscenen, kl 21:45 Julie Sten-Knudsen
Julie Sten-Knudsen læser op af digtsamlingen Atlanterhavet vokser der udkommer på Gyldendal den 18. oktober.

Ida Marie Hede

Caféscenen, kl 21:45 Ida Marie Hede
Ida Marie Hede har udgivet 'Det kemiske bryllup' og 'Kollektive læseformer' (med Amalie Smith) i 2013. I aften læser Ida Marie fra et nyt manuskript og viser en billedside skabt af Signe Schmidt Kjølner Hansen.

Claus Ankersen

Kælderscenen, kl 22:15 Claus Ankersen
Claus Ankersen er blevet kaldt 'Det talte ords bagmand'. Han er en showman og lukker Kælderscenen på behørig vis, når han spørger publikum: Skal det være kærlighed eller r/evolution? Ankersen har optrådt i 16 lande og er oversat til fem sprog.

K-R-E-A

Store scene, kl 22:30 Kim Elgaard Andersen
Kim Elgaard Andersen læser op af skriveværkstedet K-R-E-A's nyligt udgivne e-bog, Frilandsmuseum, og lægger lidt lydspor på. Frilandsmuseum er en fri fortolkning af dagens arbejdsmarked skrevet af en flok pensionerede zoo-chimpanser.

Mads Wæhrens

Caféscenen, kl 22:45 Mads Wæhrens
Mads Wæhrens afslutter aftenen med nye sange. Mads Wæhrens er på elguitar, beats og vokal og ledsages af Sanne Dasseville på støj, elektronik, kor og ukulele samt Jeppe Højgaard på keys, klarinet og måske saxofon.

Etc. and the Madness

Store scene, hele dagen Etc. and the Madness
Installation på Store scene.