Kasper Ralsted Jensen: Tre digte

mor handler ind, det er formiddag eller; ligger i en hundekurv, alene hjemme, det regner, er 12 år gammel eller; det gør ikke noget, det er ikke underligt, jeg er ikke ensom, jeg har lyst, mærker kurvens hårde bølgende flet langs min bøjede ryghvirvel, er lille og formet eller; jeg er en nøgen hund, har lagt mig sammen i min kurv med min våde snude mellem mine knæ, har mine bøjede ben mod min lille brystkasse og armene omkring, holder mig sammen eller; her kan jeg sove, her er der ro, skal ikke noget, er en lykkelig hund under tusinde duftende frakker. Det regner. Jeg sover.
 
 
 
*
 
 
 
på Sorø station, januar, nat i læskuret, alene, 25 år, venter og vinden kastes fra oven i en bue fra siden eller; vinden slår i vandpytterne eller; vandet parerer, danner flydende skål af mærkesort himmel. Står i et bur af glas og venter på asfalten vader frem og tilbage og fryser tæerne, ja poterne fryser i mine sorte adidassko eller; jeg er et kattedyr iført sort dynejakke med orange for, jeg farer frem og tilbage i en lukket evighed af glas eller; jeg er en stor knugende orangegul løve, sulten, fryser i manken, husker hvad jeg har i fryseren, ikke rigtig noget, hvis bare jeg røg kunne jeg dæmpe sulten. Løver ryger ikke. Som patroner er 52 smøger blæst sammen i hjørnet af skuret. Jeg stirrer og det knager i mine storetær. Nu kommer toget. Jeg kan ikke lide at måtte efterlade nogen i denne del af landet.
 
 
 
*
 
 
 
dette er jesu kristi onsdagssnegl, snasket på mine små fingre, min tunge der slikker på brunt farin eller; der prædikes om næstekærlighed og solen er så rød mor der græder eller; er i kirke, mormor ved jeg er urolig og ugidelig, giver mig en onsdagsnegl at gnaske på eller; jeg er 5 år gammel, begravelsens alvor, runger i øret, de kalkede stenmure, glat på håndfladen, præstindens tale, et  særligt toneleje eller; vi er traditionen, jeg er 5 år gammel og min mormor er næstekærlighedens tempel. Cola er jesu kristi blod. At sove i et telt i mormors have med fætter Jonas er den evige salighed.
 
 
 

Flere bidrag