Mads Mygind: Indbakke og Udbakke


INDBAKKE

Rygterne går, at du kommer til København og 3 spørgsmål melder sig: skal vi på Mikkeller, skal vi på vibes apotek og hvornår? Frækt med små parisiske miniskirts, lad os forblive i kontakt. Åhr fucking dick, du er i NY. Husk det er usmart at sige the big apple. Vi putter bare noget rødvin i og jævner det med jorden. Fuck mig, vi tog i biffen. Vi har fået en sød, køn og rask dreng. Sigurd kom til verden lidt under 3 timer efter og moren har det overraskende godt. Wow! Mega fedt at dine ankler og mine knæ virker! Tillykke med det! Altid lidt akavet at lykønske på baggrund af den lykønskedes påmindelse, men alligevel, fuck mand! Shit mand, det er jo det seneste tidspunkt ever. Aldrig har tidspunkter været så sene. Jeg kan snildt tage en bus til Rønde. Jeg ved det ikke. Han havde en STOR dag og var meget bevæget. Da vi sad i bilen igen begyndte han at græde højt fordi AGF tabte. Da vi kom hjem i haven fik AGF revanche da han spillede mod mig, jeg var FCM. For resten, hvordan går det med nakken og ryggen? Ser Palermo-Pescara med Ivan på Stadio Renzo Barbera! Tirsdag er god. Onsdag er sygt god! Kære I to, jeg sov genialt i jeres sofa. Flæskestegen ser sublim ud. Jeg har fået risengrød hos svigerforældrene. Hader risengrød af hele mit hjerte. Har det underligt nok fint med risalamande. Kan du ikke lige gå på WhatsApp? Hov, nu sidder vi i kø. Skat, vi kommer lige hjem i køkkenet og spiser frokost, jeg har købt deller. Myg! Jeg holder til højre når du kommer ud. Der er identitetskrise på scenen, men jeg har købt en fadøl. Der kører en 13´er 18:42 ved Trøjborgcenteret. Og jeg har fundet Microplane-rivejern til 350 kroner, skal jeg ikke slå til? Mads for helvede. Husk at betale SKAT i morgen. What do I know, kig i bunken på skrivebordet, eller inde i en af dine kalendere. Baby, kan vi sms´e? Karin sidder lige over for mig. Jeg skifter bus ved uni. Nu går jeg i seng med Lykkeper. Hvordan gik det hos tandlægen? Skriv da lige og fortæl om brunsvigeren. Øv, jeg smadrede sgu termokoppen. Er der mon plads til min mor i kunsthallen? Jeg holder der hvor man køber juletræer. Øv, jeg har kastet op og har det virkelig ikke godt. Er du på Manhattan eller i Brooklyn efter din oplæsning? Sidder og ser Huset på Christianshavn, sig det ikke til nogen. Jeg får lyst til at spænde mine muskler og græde. Ny bernhardbog fra Basilisk, det lover godt. Jeg husker ikke det yderste europa som genial, men forventede også noget a la brev til min hustru. Husker mest noget med brændevin i en grotte. Jeg drikker et par øl med monster nu og smutter på havnen og hører savage rose. Næh, jeg tager sgu til Malling og griller og chiller. Jeg gik på bodegaen og snakkede med en pige indtil der kom en bred fyr og sagde, at det måtte jeg ikke. Jeg tager satme den nye oddergris, jeg er så ligeglad. Hey mand, godt at høre fra dig, jeg laver sgu den pesto ja, uden parmasan, det bliver vildt nok. Skal vi ikke tage på netcafe og spille lol? Hva? Eller cs? Eller, skal jeg bestille noget minigolf til kl. 15? You cant see the future with tears in your eyes. Jeg ville snapchatte det men tror ikke pigen der har det tatoveret på ryggen nødvendigvis ville trippe over at jeg fotograferede hende. Skal vi mødes til kaf? Jeg er på vej ud i verden. Jeg har brug for kartoffelsalatråd, ring til mig! 6400 oppe på 2 dages poker. Nu læser jeg sgu en bog i stedet. Jeg har 3,5 timers søvn i ryggen. Ring når du er her, dørtelefonen virker ikke vildt meget. Det er fordi jeg røg noget skunk i går hvilket satte punktum for en fucked uge. Nu sidder jeg i en bus fuldstændig smadret af snapsetømmermænd og drømmer om burgerking. Jeg kravler også under dynen og ser dårlige serier så snart jeg har muligheden for det. Nu ved jeg det: Jeg begynder enten at træne, stopper med at ryge eller udgiver en bog i det kommende år. Jeg har det meste af en lasagne. Og jeg har lagt din krykke under min brors seng. Han hader den. Og klart, jeg har set Palindromer og trippede ud til den, men havde sgu svært ved at afgøre om den er egentlig god, eller mest bare trippet og for meget og lidt sød. Tænd lige for fjernsynet, Damgaard griller udviklingsministeren i Deadline lige nu. Jeg køber en iskold sixpack med. Er du åndssvag, der er klasseforskel i Skt. Petersborg! Arsjavin har lige lavet en ret ydmygende dribletur INDE i feltet… 6-4, 6-4, skønt I kom! Har du tænkt over, hvor smukt det var, at vi spillede som et spejl? Skål i Gambrinus! Hej Mads, skal lige høre dig: Hvor længe kan en pakke cigaretter i en inderlomme holde? Og kan jeg få dig til at tage et stykke A4-papir med? Motta har ÉN arbejdsopgave i aften. At være i hælene på Eriksen. Jeg har købt en grim culottesteg, en atten måneder gammel comté, to raketter, to flasker vin, en skjorte og en pruttepude. Har du hørt det? Eusébio er død. Et andet ord, jeg har fundet ud af, ser meget mærkeligt ud på skrift er ”hamburgerryggen”. Sådan en kan man næsten ikke spise efter at have skrevet det. Hey, det er da rigtigt: kødhakkerkandidat! Prægtigt ord. Vil du ikke skrive det i en tekst engang? Stikmyg, jeg ringede i håbet om, at vi lige kunne ses, sådan at der ikke pludselig gik en hel sommer, uden vi sås. Måske om et par uger, når jeg er hjemme igen, hvis du også er inde i Aarhuset der? Ullalaaah! Eller hvordan man nu staver til det. Du var/er sammen med DJ John Jan – stærke sager! Hvilken drømmeduo. Lige for en sikkerheds skyld, ved ikke om jeg fik det sagt, men det er stadig tystys med job, når jeg ikke har sagt op endnu. Hej Mads, du er i avisen i dag, kh mor. Jeg ville bare snakke lidt. Jeg er blevet opsagt. Jeg er ok, skal lige komme mig. Jeg skal også opereres igen. Jeg skriver det til dig fordi jeg ved at du gerne vil have besked. Kan I bruge noget dild? Der var en mand med bussen i dag og han lugtede! Dog ca kun det halve af fyren i Berlin. Skal jeg købe ost i skiver og smør til turen? Godmorgen, skulle lige til at skrive til dig, for at spørge hvordan det går med anklen. Uldstrømperne som jeg strikker til dig, er blevet færdige. Jeg skifter mobilabonnement til Full Rate. Lone så Yahya Hassan på Gågaden for ikke så længe siden. Du kan jo skrive når jeg skal komme forbi med strømperne og så kan du give en kop kaffe. God bedring. Ja… Jens er også blevet forkølet. Det kunne være sjovt hvis du mødte Paul Auster. Hans kone er det ikke Siri Hustvedt? Mht dine julegaver, så har jeg ikke nogle ideer. Du fik jo DAB-radioen sidst og det var min gode ide. I dag blev en FC Midtjyllandspiller gift i Lukas Kirken. Der var ca 8 limousiner udenfor kirken. Hej Mads, vil du afsløre hvor I har købt jeres hvide bogreoler? Kvalt i en store Klaus på blå mandag. Det mente jeg ikke. Ville bare skrive noget med store Klaus. Stikmyg af provinsen! Jeg glæder mig også. Dit forslag er dejligt naivt og 4-togsagtigt, så det er jeg mega klar på. Ring når du hopper af pølsen, no homo. Pikmyg! Undskyld jeg forstyrrer midt i dine portvinsbraiserede svinekæber i Ceres-sovs. Ha et rigtig godt nytår, vi kunne eventuelt starte med at hænge ud i starten af det. Jeg har det sådan lidt: Helt fra den i tretten, i orden i fjorten. Cool cool, jeg opskalerer minestronen til kæmpe. Nu henter jeg pot. Er du kommet på pølsen? No homo. Nej sgu da, bliver alt for klog så, synd for jer andre. Laver et beat i stedet. Fint fint, jeg holder det Nørrebro hele dagen. Den nye plan er IT og provision, LEAN og mellemlederambitioner. Ellers laver jeg beats ja, neoliberalt løbemusik til at maximize din effeciency, presse tandhjulet du ved, vækst og den slags. Jeg vil sige det sådan her; der er meget større chance for at AGF rykker ned, end at vi ikke ses i weekenden. Om det overhovedet siger noget om noget er en helt anden og meget mere følelsesladet snak. Rise and shine, digterrøv! Vi begynder med lidt solid sommermad her i Casa Zeuthen 1830. Hey kid. Håber det gik godt i går. Skriv lige så jeg ved at du ikke har fået alkoholforgiftning. Vær nu sød ik, det er min sidste, ynkelige rest af personlig identitet. Tag ikke det fra mig. Jeg er i smilets kl 1340 hvis ikke alt er helt fucked af stormen. Skal jeg have sengetøj med? En joint? Hvilken bus går op til dig? Det er en mærkelig verden som ens børn vokser op i. Læx! Det er så meget en aftale, at jeg får den ondeste gøjser på over det. Den Bolia-sofa er guld værd! Hej min ven, jeg er ikke sikker på, de laks var så gode som først antaget. Jeg haft det rigtig skidt i dag med opkast. Det gode ved Randers er, at de også synes, Viborg er en pisby. Myggi! Tak for et forrygende næstendøgn! Jeg har 200 i blandede mønter. Nu skal jeg fortælle dig noget, okay: Små fadøl smager af pis. Groovy! Åh findes Pinds cafe stadig? De der rød- og hvidternede duge! Og de unge mennesker, der legede med stearin! Skat, kommer du ikke lige ind med et glas mælk? Mkay, nu er jeg ved godsbanen, lidt gøjseren sted hvis du spørger mig. Tak for sidst, elsker dig og alt det der. Tillykke med fødselsdagen homie Stikmyg, håber trediverne bliver en banger. Hey myg, dagur har diarré, jeg bliver hjemme og ordner lort. Jeg er på Møn nu, til en udstilling, Bjørn Nørgaard går rundt med en slagterkniv, han ordner oksen. Er det okay med dig, vi slår omkring apoteket på vej hjem? Immervad, hvad er det nu, det betyder? Sådan mand! Kraftedeme! Vi får refunderet 400 kroner fra Yousee, de bittesmå møgsvin.UDBAKKE

Gregers af hovedstaden! Jeg er nu på vej fra Warhus. Fredag fra kl. 16 til kl. dolk er jeg all yours. Det lugter lidt af 3-0 til de hvide. Jeg ruller ind 17:30, gir lyd. Er det egentlig en hulahopfest at være hjemme? Det er som om alle er på stoffer, men ikke partystoffer. Måske er mandag bare lidt hård at sluge balloner på. Jeg har inviteret Marie på steak frites, vi er på vej nu. Jep, blusen passer perfekt, jeg er så meget XL. Her sidder jeg så, under et blomstrende appelsintræ, ved foden af Akropolis. Det er 28 grader, solen skinner. Ankom sent i nat, sov formiddagen væk. Kan ikke et ord græsk. Jo: Karagounis. Men det er et navn. Hjemme i Danmark! Jeg har lige spist sildemadder med øl og snaps. Nu til kaffen, og specialet og Bakhtins kronotoper. Jeg har sovet dagen væk efter polterabend for Mathias i går, helt død. Nu sætter vi os på Kohalen og spiser byens største stjerneskud. Vil du med ud og drikke Møffe? Den her krop er helt til hundene. Den går til læge og den går til fysioterapeut. Og den propper sig med piller. Jeg læste op med Sugetun til en julefrokost i Viborg for en gruppe udviklingshæmmede og en gruppe udvekslingsstuderende. Ved ikke hvem der forstod mest. Står og venter på en låsesmed. Du kan få lov at vælge mellem tre skader, af hvilke jeg har tænkt at pådrage én i eftermiddag: Knæskade, ankelforstuvning eller hold i ryggen. Hej mor, skal vi spise sammen i kolo på lørdag? Overlevede du tandlægen? Så er årets første julevin indkøbt, en tør Barbaresco. Skal jeg stille ostene frem? Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Marie er rystet over at vi skal køre så tidligt i morgen. Vi holder lige ind ved Slagter Kruse, kør bar videre. Yo, du lånte engang Fiskerne, gider du tage den med? Åhr hvad det lyder hyggeligt, men min mor skal opereres, hun vil gerne have jeg er der når hun vågner fra narkosen. Hey, ser først dine opkald nu, har haft travlt med at købe julegaver og have tømmermænd, ringer senere… Sidder du bare derhjemme og spiller Liero og drikker portvin? Jeg smutter nu, har lyst til i morgen. Supert! Fuck alt, som du plejer at sige. Jeg ved ikke hvor længe jeg holder, lever på et wild card, føles det som om. Poker er et klamt spil. Det er derfor det er så fedt. Grineren! Vi skrev samtidig! Sidder og læser Bjørns nye digte, har du tekst på i morgen? Hvis du mangler en nytårschiller er Dark Horse et bud. Whuuut! Du er i det tyskeste land! Mig? Jeg drikker øl helt ned på flaskeniveau! Kh fra mørket uden for Hornslet. Hør her: Er det ikke bare dig og mig og min mor med en pizza? Jeg har lagt nogle planer på et brokvarter fredag aften. Skal vi følges ad til Lisbjerg? Hvis du tager med på stadion ender den helt sikkert uafgjort. Har du rosmarin i haven? Vis din kommune frem! Kan jeg låne en lille William Kvist? Ved det ik. Vader rundt i k med en ven. Vi har lige spist en salat uden smag. Skal lige hjem og vende i et bad, den bliver nok halv syv. Jeg er på vej! Du og jeg kommer alligevel an på så meget. Fuck altså, der er noiakøer på vejene… Har du skrevet din prædiken til Lukaskirken? Skal vi på bulle bagefter og drikke Århussæt? Jeg mener, jeg har et meget afslappet forhold til alkohol, jeg drikker det bare. Lige præcis! Men Amokholm, kommer han? Tror det hedder out of office. Kvinderne snakker om børnesår, det kan godt blive en lang dag, det her. Nå, det blev et fesent farvel, beklager. I dag er tingene for en gangs skyld det de giver sig ud for: det her er en sms. Her er en update: Vi tog ned til en vanvittig streetfestival, som gik ud på at folk havde bygget underlige cykler, som de cyklede på, mens de var stive, og folk kastede tennisbolde på dem. Avs Klavs! Jeg ligger og ser DR2tema om børn og tænker det er dejligt ikke at have nogen. Flæklas og jeg spiste noget vietnamesisk mad og så på bar og drikke tusinde øl. Jeg håber virkelig ikke jeg har for meget baggage med. Ellers laver jeg en scene. Hey, kan ikke snakke, sidder i stillekupé. Skal vi ikke bare mødes og drukne i gode øl? Lad os da for helvede ses medio marts. Jeg går tanken ud. Tough luck, sådan er det bare med de jagende tanker. Jeg ved det ikke, kan vi ikke tage den når vi er fulde. Tjek lige: alle sætter en sløjfe på deres kuffert i lufthavnen så de kan kende den på rullebåndet. Hej homie, tager du ikke en rulle toiletpapir med? Ellers sker der ikke en skid og jeg skriver noget af det ned. Det er da vildt banalt, men jeg synes stadig det er sindssygt at det er de samme stjerner vi kigger på. Sidder og skriver på mine dronedigte, træerne ligner træer til forveksling, du ved godt hvordan det er, jeg tager alfabetet meget bogstaveligt (ej okayyyy). Bordtennis om en time? Det føles som en gif. Og så blev toget aflyst, typisk. Jeg venter på Deadpool, ik Godot. Sådan er det, søndagsfester er bare utopiske. Linda Perhaps, giver lige lyd. Hej Jonas jeg er på vej, der er kaos hos Annettes Sandwich. Kære Elsebeth, jeg holder foran kroen i en blågrå Opel, kommer du ud og henter mig? Hej farmor, har du stadig ikke fået postkort? Jeg kan stolt erklære, at vi i dag ikke er mere end tyve minutter forsinket. Hey, det er helt ok, god bedring til Yougurt. Rolig Rolig, jeg var lige i Fitness World, ringer om lidt. Gregorius Pistorius, jeg har lige tabt i tre set til Tue West. Nix mand, aldrig begynde til tiden, der kommer altid en eller anden idiot for sent. I aften er det mig. Har du hørt Bjørns spinoff på Hodja? ”Heidi fra Tilst, Heidi fra Tilst, hun har en meget særkommen milt, når hun er stiv, er hun lige ved at tilt, lille Heidi fra Tilst, elsker en pils og en frø, der går med kilt!” Heyyy! Hvasåder, jeg har gang i en krondyrgryde. Jeg forstod heller ingenting da du ikke skulle med de andre ud og ryge Prince 100. Psykotun – jeg har fundet mig en dejlig rød skrivemaskine, som jeg har aftalt med Leila at købe. Men Leila bor på Frederiksberg – derfor tænkte jeg at du måske ville gøre mig den tjeneste at hente den for mig? Pleeeeease! Jeg ved det sgu ikke, altså, jeg tror jeg skriver for at reducere verden, så jeg kan holde digtet frem foran mig, se: så lidt kan få lov at være alt. Nu går jeg ud og handler, vil du købe 10 rødbeder med fra Rema? Det regner altså markant mere i dansk digtning end i virkeligheden. Nåmen tak for nu Homie G, jeg hopper på et tog til Fun City. Husk: Økocitroner, danskvand, mælk, briketter, gulerødder, æbler. Det dufter af bacon i hele lejligheden, håber I kom godt afsted! Husk lige at høre din mor ad om Vivis stole. Vil du tage en hættetrøje med til mig, og nogle panodiler? Vi snax lige ved når signalet er bedre. Din mor skriver og spørger hvor du er, vil du ikke lige give lyd. Har I plukket mange svampe? Skatteskat, undskyld jeg var så ordknap, stod lige midt i Netto og var stresset, da du ringede. Jeg giver lyd senere, så skal jeg nok være mindre gnaven. Hallååå, er du der? Aldrig i livet! Jeg SKAL derud! Så må jeg kaste op på løbebanen! Det er Martin Jørgensens afskedskamp. Shit, der var kontrollører med, løb ud af midterdøren. Ej, det er kedeligt med suppe. Fik du sms´en med kysset? Det skæve kys? Hej Rie, mine bukser er revnet i Vogn 1, skal du ned i byen senere? Jeg har samlet et bord med folk der ikke kan lide at være her. Det sidder vi og klapper hinanden på skulderen over. Gør du godt nok alligevel godt nok det? Det kan næsten ikke være anderledes. Jadetgodtduhej!

Flere bidrag