Stine Højris: Hverdag

Det er december og det er blevet koldt udenfor. Det er mørkt når jeg mødes med Kristine, for at følges i skole, og det er mørkt når jeg cykler hjem af Brogade. Mit hoved gør ondt for tiden, og jeg har menstruationskramper. Jeg har ikke været i bad i dag, og jeg har glemt at åbne julekalenderen de sidste 3 dage. Mark fra 2.g smilede til mig i dag og så smilede jeg igen, men jeg ved ikke hvad det betyder, og om han har tænkt sig, at snakke med mig, om det der skete til Katrines fødselsdagsfest. Jeg har ikke afleveret min historieopgave endnu, faktisk er jeg ikke begyndt. Mogens sagde vi skulle begynde i god tid, hvis vi ville få den bedst mulige karakter. Mogens sveder og han tager toget til Aarhus hver dag. Jeg kan se ham fra lejlighedens køkkenvindue. Jeg kan se når han går over skinnerne, og køber to pølsehorn til 10 kroner i 7-eleven overfor stationen.
Mor sagde til mig i dag, at jeg skulle huske at rydde op på mit værelse, inden hendes studiegruppe kom på besøg, men jeg glemte det, fordi jeg kom lidt for sent op i morges. Jeg glemte også min madpakke, men jeg huskede at gå ned med skraldet.
Det sner nu. Kedlen koger, men mor har glemt, at købe the nede i Rema 1000, så jeg hopper i mine sko og løber derned. Jeg tager Malthes vinterjakke på. Han er alligevel hos far den her uge. Rema 1000 er fyldt med mennesker og jeg kan ikke orke at stå i kø. Det skærer i min mave og jeg putter earl grey the’en og den billigste pakke med bind, ind under jakken, og går samme vej ud af butikken. Da jeg kommer hjem, smager the’en dårligt og jeg hælder den ud i vasken. Opvaskemaskinen er i gang, så jeg lader kruset stå i vasken. Hiver benene op på køkkenbordet og tænder kalenderlyset for første gang i december. Jeg kigger på mennesker gennem køkkenvinduet. Dér går Mogens. Han har kun købt et pølsehorn i dag. Jeg hviler hagen på knæene, krummer tæerne fordi jeg fryser om dem. Det ringer på dørtelefonen, men jeg bliver siddende i køkkenvinduet. En sms tikker ind, det er Alma der spørger om jeg er hjemme. Så tager jeg en lur.
Da jeg vågner er kalenderlyset brændt for langt, og mit værelse er stadigvæk rodet. Jeg begynder på min historieopgave, men får kvalme og går ud på toilettet og stikker to fingre i halsen. Mor er kommet hjem og hun holder mig for panden, ”jamen er du syg lille skat?” spørger hun, og jeg nikker. Så afleverer jeg et tomt dokument til Mogens. Han sender en besked tilbage: ”Tror du er kommet til at vedhæfte det forkerte dokument, Stine. Dette er tomt. Kh Mogens.”
”Nej”, skriver jeg tilbage og lukker computeren. Så går jeg ind i stuen og tænder for fjernsynet. De sender Down Town Abbey igen.

 
 
 
 
 

Flere bidrag