Dea Sofie Kudsk: Tre tekster

Fugle

Vandstæren kan næppe forveksles med andre fugle det går nu op for mig at den ikke bare er sort og hvid. Jeg ser det brune i den sorte dragt. Og det blålige det grålige. Den er slet ikke særlig sort. Min finger glider henover den spinkle ryg. Noget sort i vandstærens brune øjne ser mig stå der ved vandløbet med hænderne i lommerne til marts flyver den nordpå igen. Der er ikke mange blodkar i dens øjne det er især godt når den dykker.

Jeg er ude at cykle på min nye sorte cykel og på broen ligger en svane. Hvorfor ligger den der når vandet er lige ved siden af den hvide krop på fortovet, mennesker stopper dette er vi ikke vant til kameraer, kroppen på det helt forkerte sted kroppen er stor og svanens orange næb ser så orange ud. Jeg drejer hovedet lidt henover skulderen og ser en mand på knæ i regnvejret nærme sig svanen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bronzearm

Vandstæren sidder på statuens højre skulder snart den venstre bronzeskulder. Pladsen er ellers duernes område men ingen lægger mærke til vandstæren selvom den er let at genkende, selvom det blålige står godt til den grønne bronzearm. Der senere vil blive fundet i et badekar på hotellet hvor vi bor, der må være nogle andre værelser der har badekar hvor man betaler mere, nogen har betalt mere og har fået badekar og har fyldt badekarret med vand og puttet armen deri. Nogen har sneget sig frem til statuen og savet armen af og nogen er listet væk ubemærket med en tredje arm, en tredje arm som mennesket ikke ville have alligevel, så skulle armen drukne i vand og mennesket er bare væk. Telefonen har været brugt måske er der nogen der ved hvem der tog armen, udover vandstæren, det må have været midt om natten. Bronzearmen bliver sat på plads og statuen er hel og han står igen og er en modig mand i bronze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Safari

Der er slet ikke brug for myter længere, vi ved alt og det vi ikke ved bliver der forsket i så måske finder de snart vand på Mars, så kan vandstæren tage dertil når vandet i vandløbet ikke er klart længere. For de insekter vandstæren lever af, lever kun i det gennemsigtige vand, jeg kan se stenene på bunden, et ovalt grønt øje sorte sten aske fra en vulkan og en pink fjer fra en flamingo. Søen er fyldt med pink flamingoer vi er på safari i tre hvide minibusser vores chaufførs hvide tænder i bakspejlet, han peger på en løve i det høje græs.
 
 
 
 

Flere bidrag