Ditte Holm Bro: Mod Jerusalem

Vestbredden her til aften
lungernes vabler                 ørkenilt fra Herodes show-off    en meget fysisk indsigt i vand
matheden i   den romerske hær     i mine fødder

mod Jerusalem for tredje gang denne uge   tingene går   deres separate ways med os    dit herlige apostelsmil      på toppen af oliebjerget     jeg bærer din hat på mit hoved   varmens små fødder   øjenhud     graden af selvstændighed blandt kvinder   på Golgata   er stadig so-so   mit sved i kog   mine meget blasfemiske knæ      alle religioner har horn    forment adgang    enten er jeg kvinde   eller også er jeg ikke-muslim ikke-beduin ikke-jøde-nok   nu bærer jeg i det mindste hat

Vestbredden her til aften    gadernes tingeltangel   kvindernes kvinder nej   kvindernes ikke-blikke hver mand sin gud    sin egen underholdningsmusik    grædemuren   jeg beder til kvinderne skal se     min ihærdighed   min velvilje   gråd er blot kærlighed   i en mere drastisk form    hendes ensomhed er solens om natten   det siger jeg selvfølgelig ikke højt

unge kvinders søde smilehuller peger os gennem checkpoints med hovederne på deres maskingevær din våde pande i mens jeg kan intet stille op mod grænsernes perversitet hvad småfuglene angår tiggerkatte brystmænd    alt det uanstændige     det som enhver vil genkende som sig selv

Vestbredden her       til aften er jeg hele den romerske hær   der slikker det døde hav af din mave   det salte der skyr vores vandbeholder som en badeand
nu
elsker salt hav

Transjordan her til aften   Addar hotel   i  den Judæiske ørken fodrede jeg fugle fra min hånd
                        det var små fedtede ostepops de elskede    ufremkommeligheden i det landskab
jeg ville sikkert       have gjort det samme       havde jeg næb

Golan-højdernes ikke-eksplosion over Syrien i dag                                                     krigen kan
ikke forstås ikke ses ikke høres   heroppefra er udsigten fin         jordanske snigskyttesilhuetter
  i metal     er en måde at formidle krig til turister   til al held     overlevede jeg igen i dag     sjovt som det kan blive ved med at overraske mig                                                           muaddhinens bøn
  i al den tid har jeg siddet under et figentræ

aftenlyset i solens mundvige   noget hedensk falder mig ind

Vestbredden her til aften        jødens slangekrøller på puden       kvinder afmonterer slør      at tænke sig       beduiners søvn     limestone  æsler   oliventræerne har set det meste   Getsemane Have siger jeg    fordi        jeg kan        Jesus er den historie    vi fortæller hinanden

Vestbredden her til aften en myg letter fra min skulder   med samme umærkelighed   som jeg i dag har passeret grænser             små udposninger på overfladen

Jerusalem dit dejlighedsvåde ansigt
 
 
 

Flere bidrag