Eva Maria Lund Nielsen: Det var med en følelse af vild glæde

Det var med en følelse af vild glæde at jeg ku betragte det lille, rektangulære alien-face live med de udstrakte lemmer den dag, den grønne farve, som man kan se til raves eller i et græsk vulkankrater, stenene ligesom farvet af mineraler, ik bakterier, som man ku tro, intet levende boede der, det var det, han sagde, den der guide, som turisterne stimlede om på den desperate, misfarvede måde, mennesker fuldstændig blottede for fornemmelse for personal space eller intimsfære, guiden var så lille, blev ligesom løbet over ende af dagsgæsterne fra Kos ankommet i tætpakkede både fra den nye verden med deres kiks som de syriske flygtninge og der opstod panik, da alle skulle ind i tourbussen på samme tid, vi havde alle fået uddelt blå billetter, en indikator for den blå bus

Tidligere, da jeg nåede frem, stod to grækere med fuglekikkerter og stirrede ud over mig og havet, der var unaturligt blåt, ligesom i et simsspil eller i de der film, hvor en vestlig, independent karrierekvinde (busy og important, men self en tom, tom skal, meget ensom, i’m-gonna-die-alone-typen) er rejst til syden, evt i anledning af søsterens bryllup, møder meget behåret type, en af de der rigtige mænd, der overvælder hende fuldstændig, til en begyndelse er hun ik åben overfor kærligheden, self, men ka til sidst ikke benægte inderste behov (AKA pikken, manden), det er hendes kvindelige natur. Var meget mistænksom overfor de to, måske ku jeg tale om krisen med dem. På værelset et lille boxy TV fra 90’erne indeholdende actionpacked tv-avis med montageklipning hvor forskellige eksperter shoppedes ind og ud af alles liv, nyhedsoplæser med det glatteste, platinblonde hår, blev lidt besat af hende på en måde

Tilbage i strandområdet. Meget hudkræft at observere, white people gone wrong, var bange, ville gemme mig i sandbankerne som lillebitte vanddyr. En færge trukket op på land, det chokerede mig at man tørlægger bådene, båd helt hjælpeløs, ligesom at se en hval i bjergene eller da Britney helt uventet klippede sig skaldet eller også ligesom at se professor Dumbledore nøgen, ville gerne klappe den, røre ved rælingen, tænkte på turisterne, jeg havde hængt med ved vulkankrateret, at vi fik at vide, at vi ikke måtte gå ind i dampen, vi ville brænde os

Natten falder på og jeg er pissed over at jeg missede solnedgangen, så strejfer rundt i gaderne, stikker af fra det selskab, man har fundet mig på et hostel (australske unge og deres backpacks). Andre mennesker i de små labyrintagtige stræder, knallerter, de gir så få fucks, når det gælder andres kroppe, føler mig meget som en girl her, her betyder menstruation faktisk noget, de græske mænd så obvious, når de tjekker én ud. Hår er lemonbleget, også øjne, ligner en, der bor i en lufthavn og så drømmer jeg om blomster, hvis hoveder er Nasar Kadhars ansigt

Alene i sengen senere tænker jeg på de to grækere, måske har de observeret nye fuglearter i dag, der er blevet medbragt fra Tyrkiet og løsladt pga et ønske om større biodiversitet på øerne. Jeg har også et ønske om større biodiversitet. Dagen blir for slavisk, tænker på at jeg så godt ku tænke mig at være en autentisk kultur, som andre godt ville trampe rundt i og være hvide og vestlige, helt ens med det, jeg er

Følte mig opløftet senere, da nogen lånte mig en plastik-ske, det var næste morgen i lobbyen, det helt nyvaskede gulv, lugten af sulfo så tidligt på morgenen. Tænkte på honeymoons og dem, der er på dem, om man nogensinde selv vil gøre sådan noget

I et anfald af optimisme (et sjældent, det sky dyr på isen nogen gange, men aldrig helt) lejede jeg cykel, men der er græsk grus og tør faktisk egentlig heller ik cykle i kbh, de der pæne, pæne børn på Østerbro, de 2-årige, der allerede har større mulighed for at blive ansat et sted end man selv har, børnecouching ér en ting

Jeg passerer to identiske plastictasker med matchende hundetryk, det gør mig glad og ked af det på samme tid, dyrelivet her er psyko, alle de der misformede katte, man fotograferer dagligt. Og æslerne, hvor græsk-ortodokse mænd hænger ud, jeg hænger ud på en bænk, jeg er sprængfyldt med en selfie-trang, vil spille død i vores pool

Ser nogen slå tilfældige blæksprutter ihjel på en kaj, det er helt ok, tænker jeg, man vil evt sælge mig dem senere, jeg er naiv og havets store fan. Flyde ovenpå klorvandet med ansigtet mod bunden i den pool, der er placeret ved hotellet, blive opdaget af tre turister, der ville flygte ind i den nærmeste tourbus eller ville de vise omsorg. Ville de det. Min bror lærer mig førstehjælpsteknikken hver gang, vi ses, det er når samtalen går ud som et støvet pust, det gør os begge trygge og nu er han i Grønland

Overvejer, hvem jeg mest ønsker død ved morgenmadsbuffeten, ret svært at vælge, og også virkelig svært at vælge dødsårsagen. Græsk-ortodoks-klædt mand spiser senere sodavandsis på gaden, meget offentligt, det er simpelthen så fjollet, tænker på, hvordan han ser ud med vådt hår

Jeg vil bade min alien
 
 
 
 

Flere bidrag