Iben Fog Staal: Maj og selv de sødeste æg slår revner

Maj
 
Marken allerede mælkehvid
det er måden og måneden du nærmer
dig måske’et der folder sig ud som
faldskærm i lyse nætter og alt det
du har dryppet af savn samler sig
i skumringen kælver sorte køer
der er ingen der gider at råbe ad
æbleblomsterne når de taber deres
blade til vinden så sarte har ellers
ingen lov til at være
 
 
 
 

selv de sødeste æg slår revner
 
fugletrafikken følger uskrevne regler som solen i skålen og hele vejen ned i maven mens jeg leder efter udløbsdatoen på min usikkerhed, mit forbrugerråd, der er begyndt at lugte og min søn siger: se en fuglehale! når jeg stikker ham en fjer du bør holde mine sårbarheder hellige en knækket selvstændighed lagt i gips det er det du må gøre dine cellestandarder slår mine med mange længder du har bygget dig selv op fra bunden med munden helt fra stenalderen stammer din sammensætning mens der tyktflydende og dovent presser sig karamelcreme ind i mit DNA. Kom læg dig til hvile i min indkøbskurv sov lidt mit søde æg og mediter på den sætning: tankerne er som skyerne som pengene lad dem passere jeg er påskeharen og om lidt vil du vågne i et jordbærbed blive fundet af små jublende hænder og ædes langsomt op
 
 
 

Flere bidrag