Tina Frank: Jeg vil ha

jeg vil ha min egen grund         mit eget hus         selv i døden         vil jeg ha min egen jord         mindst tre kvadratmeter         mindst tyve år         med mulighed for besøg         sorg gråd         memory lane         jeg vil ha         individuel afgrænsning         jeg vil ha         at præcis         dette hul         skal være mit hul         med min helt egen         påskrift         ligesom Liselotte         Hansens sten         nede i venstre hjørne         bag toiletterne         der står         SOVER         KUN         !         jeg elsker det         lige tilpas         vanvittigt         jeg vil se godt ud         post         mortem         en sød gammel gartner         fx ved navn Gunnar         skal luge mit bed         smide gamle buketter ud         tænde gravlys hele         december         og ikke de der LED lys         nej         jeg holder øje med dig         Gunnar         jeg vil blive en god         vært         det ved jeg         jeg vil ruske i træerne         lade vinden føre en         duft med sig         karakteristisk         et strejf         af kaffe         calvin klein one         majs         jeg vil nå at         leje en autocamper         tøffe         rundt på motorvejene         fare vild         i slow motion         forsøge at komme til         Alaska         uden nogensinde at krydse Atlanterhavet         hvad siger du Gunnar         vil du med         før du de næste tyve år         skal pleje min grav         med min spøgelseskaffeånde         LIGE I         NAKKEN         eller som jeg med min afdøde humor vil sige         LIG I NAKKEN         griner du         Gunnar         tørt         altid knækkende over i et host

 

jeg vil ha børn Gunnar         det kan jeg mærke         børn der vil stille perleplader med         ubestemmelige strygejernssmeltede dyr på min grav         mange perleplader         måske         også nogle mere ambitiøse         udelukkende med hvide perler         der tydeligvis skal         forestille snefnug         jeg har altid elsket at lege med perler         som barn havde jeg en         rund småkageæske i metal         fyldt til randen         når jeg begravede min hånd i æsken         dykkede ned under overfladen         for at finde en sort perle         den kildrende fornemmelse         der samtidig var omsluttende         når jeg kom til at vælte min perleplade         på vej til         strygebrættet         alle perlerne spredt ud på gulvet         jeg støvsugede dem op
fordi jeg var for arrig         til at lave pladen forfra         de små klik op gennem         støvsugerstangen         nogle gange brugte jeg den lille håndstøvsuger         den der hang på
væggen ved siden af radiatoren         og blev opladt hele døgnet         men som alligevel ikke         kunne støvsuge mere end ti minutter         før den langsomme ugidelige summen indtraf         som walkman’ens dybe brummen         som mig         når jeg spillede fodbold         syv         minutters spurt         efterfulgt af gelerand         hvad med dig Gunnar         drømmer du om         at få børn

Flere bidrag